گزارش محاکمه فرمایشی چهارده جوان در ارتباط با تظاهرات روز عاشورا


خبرگزاریی حکومتی مهر : متهمان اول و دوم پرونده حوادث روز عاشورا با ابراز ندامت نسبت به شعارهایی که در روز عاشورا سر داده گفت: خط ما خط امام راحل (ره) است و به نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه اعتقاد دارم و از دادن شعار پشیمان هستم.

به گزارش مهر در چهارمین جلسه دادگاه 14 تن از متهمان آشوبهای روز عاشورا که صبح چهارشنبه آغاز شد نماینده دادستان در جایگاه قرار گرفت و اتهامات متهم پرونده اول را محاربه و افساد فی الارض، اجتماع و تبانی علیه نظام جمهوری اسلامی، فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به مقامات ارشد نظام عنوان کرد و پس از آن متهم پرونده اول در جایگاه قرار گرفت و به دفاعیات خود پرداخت.

 متهم اول پرونده که متولد 1368 است و دانشجوی رشته کامپیوتر و همچنین فاقد سابقه کیفری در دفاعیات خود گفت: در چهار روز اغتشاشات شرکت کردم و فیلم وعکس تهیه می کردم اما فیلمها را به قصد آنکه منتشر کنم تهیه نکردم و فقط به دوستان و خانواده ام نشان دادم و پس از آن دیگر در اغتشاشات شرکت نکردم و در روز عاشورا چون خبردار شدم که قرار است تجمعی برگزار شود لذا به چهارراه ولیعصر(عج) رفته و در جمعیت حاضر شدم و در این میان عده ای شعار می دادند و با آمدن پلیس جمعیت متفرق می شد و من فقط فیلم تهیه می کردم و چند بار به سمت پلیس سنگ پرانی کردم.

 متهم اول پرونده در مورد فعالیتهای سیاسی خود نیز گفت: از اوایل سال 87 فعالیتهای سیاسی خود را آغاز کردم و از همان زمان به همراه خانواده به اصلاحات گرایش پیدا کردیم و باید بگویم 15 ماه قبل از انتخابات احزاب اصلاح طلب بسیار فعال شدند و در آن زمان به ما القا شد که ولایت فقیه در مورد انتخابات اشتباه می کند و حق را فدای مصلحت اندیشی می نماید و اینگونه تصور می کردیم که رسانه ملی به ما دروغ می گوید و همین امر باعث شده بود که به سمت رسانه های بیگانه برویم.

 وی تصریح کرد: قبل از انتخابات احساس می کردیم که آقای موسوی در انتخابات پیروز می‌شود و با این توهم در انتخابات شرکت کردم و پس از شکست در انتخابات اولین گزینه ای که به ذهنمان رسید این بود که تقلب صورت گرفته است و به ما القا کردند که باید در برابر این تقلب حقمان را بگیریم و من به معتمد نظام اعتماد کردم و الان پشت من خالی شد.

 پس از آن قاضی صلواتی از متهم در مورد علت شرکت در آشوبهای روز عاشورا سئوال کرد و متهم در پاسخ گفت: به من اتهام محاربه زده شده است و این اتهام به معنای مخالفت با نظام جمهوری اسلامی است و باید بگویم من عقل و شعورم می رسد که نظام جمهوری اسلامی امنیت به من داده است و دیگر آنکه به من اتهام افساد فی الارض زده شده است و باید بگویم فکر نمی کنم حضور در خیابان افساد فی الارض باشد.

پس از آن بار دیگر قاضی صلواتی از متهم پرسید که عکس شما در آشوبهای روز عاشورا منتشر شده که در حال سنگ پرانی بوده اید و آیا این امر را می پذیرید که متهم پذیرفت و در مورد انگیزه حضور خود در اغتشاشات و انتشار شبنامه و نوشتن مطلبی در مورد پاره کردن عکس امام گفت: شب نامه را نخوانده منتشر کردم و در مورد سنگی که پرتاب می کردم باید بگویم که با این کار احساس آرامش و آزادی می کردم و قصد آسیب رساندن به نیروهای پلیس را نداشتم.

قاضی صلواتی بار دیگر از متهم پرونده اول در مورد حضور در تجمع غیرقانونی 25 خرداد سئوال کرد و متهم در پاسخ گفت: من در آن زمان دامغان بودم و از طریق یکی از دوستانم با خبر شدم که قرار است تجمعی برگزار شود و از دوستانم خواستم فیلمی تهیه و برای من ارسال کند اما دوستم از این کار امتناع کرد.

 پس از دفاعیات متهم اول پرونده وکیل مدافع متهم در جایگاه قرار گرفت و گفت:‌ در اتهامات موکل من محاربه و افساد فی الارض آمده که باید بگویم هر کسی که برای ایجاد رعب و هراس و صلب امنیت مردم دست به اسلحه می برد محارب و افساد فی الارض است و باید اذعان داشت جوانی که به او القاء تقلب شده و تحت تاثیر تبلیغات سوء قرار گرفته داست و در تجمعات غیرقانونی شرکت نموده هیچگاه قصد ارعاب وسلب امنیت مردم را نداشته است و موکل برنده صرفاً برای اعتراض وارد تجمعات شده است و دشمنی با نظام نداشته و ندارد. بنابراین اتهام محاربه و افساد فی الارض متوجه موکل من نبوده و برای وی تقاضای برائت را دارم.

 وکیل مدافع متهم اول پرونده در ادامه در خصوص اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور که نسبت به متهم وارد آمده نیز گفت:‌اقدام موکل بنده صرفاً جنبه اعتراضی داشت و در خصوص اتهام تبلیغ علیه نظام موکل بنده در مراحل تحقیق عنوان داشته که خط ما خط امام (ره) است و اعتقاد خود را نسبت به جمهوری اسلامی ابراز داشته است و از دادن شعار ابراز انزجار کرده است.

 وکیل مدافع متهم خاطرنشان کرد: با توجه به اعتراف متهم و با توجه به وضعیت خاص وی که دانشجوی کم و سن و سال بوده و فاقد سابقه کیفری می باشد و از عملکرد خود اظهار ندامت نموده است و از مقام معظم رهبری تقاضای عفو نموده با رعایت ماده 22 قانون مجازات اسلامی موجبات بازگشت وی به آغوش خانواده فراهم آید.

 پس از آن متهم اول پرونده برای آخرین دفاعیات خود بار دیگر در جایگاه قرارگرفته و گفت: دو اشتباه بزرگ کردم اول اینکه در مورد کسانی که از آنان خبر می گرفتم تحقیق کامل و جامع نکردم و دومین اشتباه بنده این بوده که یک جمله امام را فراموش کردم و آن این بود که پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی وارد نشود.

 نماینده دادستان در پایان درخصوص دفاعیات وکیل مدافع نیز اظهار داشت: هر حکومتی و هر حاکمیتی این حق را دارد که از خود دفاع کند و اگر ما این فرد را معترض بدانیم در هفته اول انتخابات این امر را می توان پذیرفت اما تا چه مدت حکومت اجازه دهد که معترض به صورت خودسرانه اقدام کند و باید گفت دیگر حالا کسانی که به خیابان می آیند عنوان معارض هستند.

در این جلسه همچنین متهم پرونده دوم آشوبهای روز عاشورا از اقدامات خود در تجمعات ابراز ندامت و پشیمانی کرد و از محضر دادگاه تقاضای عفو و بخشش کرد.

 نماینده دادستان اتهامات متهم پرونده دوم در دادگاه رسیدگی به اتهامات 14 متهم حوادث عاشورا که صبح چهارشنبه برگزار شد، حوادث روز عاشورا را اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، تخریب و آتش سوزی اموال عمومی و تبلیغ علیه نظام عنوان کرد و پس از آن متهم در دفاعیات خود در مورد نحوه شرکت در تجمعات گفت: در آن روز به پارک دانشجو رفتم و متوجه شدم که ماموری توسط چند نفر مورد ضرب و جرح قرار گرفته است بنابراین مداخله کردم و مامور نیروی انتظامی را نجات دادم و به علت اینکه از محل سر خونریزی داشتم کلاه مامور را بر سرم گذاشتم و پس از آن به سمت میدان جمهوری و محله رودکی رفتم و در آنجا جوگیر شدم و چوبی را به داخل سطل آشغال انداختم.

 وی در ادامه با ابراز ندامت از حضور در تجمعات گفت: اشتباه کردم و تقاضای عفو و بخشش دارم.

 پس از آن وکیل مدافع متهم در جایگاه قرار گرفت و در مورد اتهاماتی که به موکلش نسبت داده شده گفت: موکل بنده در شرایطی خاص نسبت به آتش زدن سطل زباله اقدام کرده و با قصد قبلی این کارها را انجام نداده است لذا تقاضای عفو و بخشش وی را دارم.